RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У МОЗ назвали головну умову введення жорсткого карантину в Україні

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що може стати причиною повернення до жорсткого карантину в Україні і як цього уникнути.

Про це пише "НВ".

Він пояснив, що основним фактором для введення жорсткого карантину є кількість зайнятих лікарняних ліжок.

"Інакше система охорони здоров'я може опинитися на межі колапсу, оскільки крім ковідних хворих у нас ще є люди з інфарктами, інсультами та іншими захворюваннями, кому невідкладна допомога повинна надаватися", - пояснив Ляшко.

Він додав, що на даний момент заповненість ліжок в Україні близько 50%, але ситуація відрізняється в різних регіонах.

Ляшко наголосив, що ймовірність введення локдауну знизиться, якщо люди будуть дотримуватися протиепідемічних вимог. Що стосується конкретної дати, то її передбачити дуже важко.

"Повторюся: ніхто не буде нікого закривати, якщо ми будемо дотримуватися санітарних норм, і епідемію можна буде контролювати. І з приводу національного локдауна, то я б не прив'язувався ні до однієї дати. На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше. Залежить тільки від зростання кількості випадків інфікування на коронавірус", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф" в Дніпрі 15 ліжок реанімації обласної лікарні імені Мечникова заповнені важкими хворими на коронавірусну інфекцію, за кілька днів лікарі зробили сім трахеостомій.