RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Українська армія може взяти на озброєння бойових роботів: експерт розповів деталі

Українська армія незабаром може почати застосовувати бойових роботів, відповідні розробки вже ведуться.

Про це в ефірі Апостроф Live розповів директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.

Він зазначив, що Україні був би корисний досвід армії Ізраїлю, яка активно застосовує високі технології.

"Це власне армія - не призовники, а професійне ядро - яка має в своєму складі високі технології. Наприклад, ракетні технології, ракетний щит стримування. Різні сучасні системи, наприклад, ударні безпілотники, підрозділи бойових роботів. Це вже не якась фантастика: близько 5-6 приватних українських компаній створюють бойових роботів. Деякі використовуються збройними силами ", - сказав Бадрак.

Він додав, що роботи здійснюють розвідку і мають бойові модулі. Наприклад, на навчаннях Rapid Trident, які проходили у Львівській області, демонстрували робота, який розміновував місцевість.

"Ми говоримо вже про ударні системи, коли в Україні є керована ударна зброя, розроблена Державним конструкторським бюро "Луч" в Києві. Якщо ці ракети поставляти на платформи, створені приватними компаніями, то ми отримаємо підрозділ бойових роботів", - говорить експерт.

Бадрак уточнив, що один бойовий робот, який може вражати танки і бронетранспортери, буде коштувати 3-5 млн гривень.

"Один бронетранспортер коштує 29,3 млн гривень. Можна порахувати, скільки за рахунок одного нового бронетранспортера можна поставити в армію бойових роботів. Це забезпечить збереження життів", - зазначив він.

Детальніше про розвиток української армії і її можливості дати відсіч Росії, читайте в матеріалі "Апострофа": Українська армія має тільки один шлях - Валентин Бадрак.