RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Готувалася до весілля дочки: під Одесою загадково загинула військовослужбовець, фото

У селищі Чорноморське Одеської області з вікна гуртожитку випала 46-річна військовослужбовець мотопіхотної бригади, яка фігурує як свідок у кримінальній справі. Близькі не вірять в її самогубство - жінка готувалася до весілля дочки і будувала плани на майбутнє.

Про загадкову загибель військовослужбовця повідомили на Facebook-сторінці громадської організації "Жіночий ветеранський рух".

У повідомленні сказано, що військовослужбовець Тетяна Варава загинула при падінні з вікна на 4 поверсі гуртожитку в селищі Чорноморське, де вона служила в званні старшого солдата в фінансовому підрозділі 28-ї окремої механізованої бригади ім. Лицарів зимового походу.

Громадські активісти стверджують, що Тетяна Варава проходила свідком у кримінальній справі - провадження було відкрито у зв'язку з "фінансовими махінаціями", що мають стосунок до попереднього місця роботи загиблої.

"Тетяна була впевнена в позитивному рішенні у справі, яка розглядалася в суді, де Тетяна проходила як свідок, хоча її і намагалися перекваліфікувати в спільницю. У розмові сестра Тетяни нам розповіла, що Таня скаржилася останні 2 тижні на умови у військовій частині, де проходила службу, на психологічний тиск", - сказано в повідомленні.

Громадські активісти не вірять у версію самогубства, яку вважають головною в поліції. Вони звертають увагу на те, що загибла готувалася до весілля дочки, робила вдома ремонт і будувала плани на майбутнє.

Крім того, вони акцентують на обставинах самогубства - на шиї у жінки, яка вистрибнула з вікна, був електричний подовжувач, а в її кімнаті - вуличний бруд з підошов взуття.

Представники громадської організації звернулися до Генерального штабу ЗСУ, Міноборони та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову з вимогою справедливого і неупередженого розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", 13-річна жителька міста Дніпра впала з вікна 12-го поверху і від отриманих травм померла в лікарні. В її кімнаті виявили передсмертну записку.