RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Пережила пекло: скандал зі смертю немовляти під Кропивницьким отримав несподіваний фінал

Поліція закрила кримінальне провадження проти лікарів, яких звинуватила в халатності породілля Яна Глушко, яка втратила дитину.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Інформацію про закриття справи поліція надіслала жінці 31 липня. У повідомленні говорилося, що в даній справі відсутній склад злочину. Там написали, що плід був оповитий пуповиною, яка була ще й короткою. Але на УЗД таких патологій не виявили.

Також в документі зазначили, що у породіллі було дві небезпечні інфекції - токсоплазмоз і вірус папіломи. Їх виявили в лікарні, де жінка втратила дитину.

"Ніяких інфекцій під час вагітності у мене не було! Лікарі говорили, що всі аналізи в порядку. Це просто неправда!" - сказала Яна.

Вона додала, що перездала аналізи, наявність інфекцій не підтвердили. Тому жінка сама пішла в пологовий будинок, щоб дізнатися як так вийшло.

"Я пішла в лікарню і знайшла одну з лікарів, які приймали пологи, Анну Бровченко. На моє запитання, що це значить, звідки у мене взялася інфекція, лікар почала мені розповідати, що означають ці захворювання. Я перервала і кажу, що я знаю, що вони означають. А ось звідки у мене їх взяли, якщо всі 9 місяців була нормальна вагітність. Лікар просто від мене втекла", - відзначає вона.

Яна підкреслила, що сама пішла до слідчого з'ясувати ситуацію. Але її навіть не впустили і заявили, що вона може оскаржувати рішення поліцейських в суді.

Ситуацію прокоментувала заступник головного лікаря Маловисківської центральної районної лікарні Анна Бровченко.

"Минуло службове розслідування, а також розслідування вищестоящих органів, також провели експертизу. Вони показали, що смерть дитини була неминуча. Що стосується інфекції, то аналізи показали, що вони могли бути у неї раніше, колись, але не під час вагітності. Але вони ніяк не вплинули на ситуацію зі смертю дитини", - сказала вона.

Також Яна поділилася, що довгий час не тільки морально не могла відпустити ситуацію, а й страждала фізично. За її словами, вона лікувалася після помилок лікарів з Маловисківської лікарні. Звідти її буквально викинули через 8 днів.

"У мене почалося запалення, оскільки вони навіть не дочистили толком. Залишилася тріщина. Але мене жодного разу не викликали до слідчого. І ось така новина - справа закрита, лікарі не винні", - розповіла Глушко.

Як повідомляв "Апостроф", під Запоріжжям сталося жахлива НП в пологовому будинку, в результаті чого померли 34-річна породілля і новонароджена дитина.