RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Фокін зробив скандальну заяву про війну на Донбасі та амністію для бойовиків: відео

Перший заступник глави української делегації Тристоронньої контактної групи Вітольд Фокін, який зробив скандальну заяву про причини війни на Донбасі, відзначився новою цинічною заявою про війну України та Росії.

Про це він сказав під час засідання парламентського комітету з питань державної влади.

Фокін на засіданні відповідає на запитання депутатів, щодо своїх недавніх скандальних заяв про Донбас.

"Поки не бачу війни між Україною і Росією", - сказав політик відповідаючи одному з нардепів.

У той же час він сказав, що бойовики за підтримки РФ воюють на Донбасі. Крім того він виступив за амністію на Донбасі і проведення виборів.

Він вважає, що альтернативи Мінським угодами не існує, хоча вони і викликають безліч нарікань.

"Майже п'ятирічне топтання на одному місці стало наслідком двох причин. Перша - Мінські домовленості не є нормативно-правовим актом, тобто вони не є обов'язковими для виконання. Але головна причина в тому, буду відвертим, що гарант конституції на той час більше дбав про власний авторитет і владу, а не про народ. Я вже не кажу про величезну прибутковості військової справи", - заявив Фокін.

Як повідомляв "Апостроф", Фокін вибачився за те, що в інтерв'ю "Українській радіо" назвав бойовиків на Донбасі "повстанцями", через що в Раді ініціювали його вихід з ТКГ.

Відзначимо, що в тому ж інтерв'ю Вітольд Фокін заявив, що причиною війни на Донбасі стало мовне питання, а "мовний закон" нібито суперечить Конституції.