RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Знищено тисячі доль: Зеленський вшанував пам'ять жертв розстрілу в Бабиному Яру, фото і відео

Президент України Володимир Зеленський прийняв участь в урочистих заходах з нагоди 79-ї річниці вшанування жертв трагедії Бабиного Яру.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

Глава держави поклав квіти до пам’ятника "Громадянам і військовополоненим, розстріляним нацистами у Бабиному Яру".

"Страчені у Бабиному Яру – це тисячі зруйнованих людських доль. Тисячі родин, що їх винищили цілими поколіннями. Тисячі сповнених страху дитячих очей, які не розуміють, що їх ведуть убивати. Це тисячі нагадувань людству, до чого призводять ксенофобія, расизм та нетерпимість. І тисячі доказів, які всупереч науці показують, що далеко не в усіх людей є серце", – сказав Президент України.

У церемонії вшанування також взяли участь Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Зазначимо, що під час церемонії міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко і член наглядової ради Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", президент Всесвітнього єврейського конгресу Рональд Лаудер підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у понеділок, 27 січня, відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, який було затверджено Генеральною Асамблеєю ООН в 2005 році. Саме в цей день звільнили найбільший нацистський концтабір Освенцим (Аушвіц-Біркенау).