RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У США винесли вирок російському хакеру, що вкрав дані мільйонів людей

У вівторок, 29 вересня, в США суд засудив до 7 років і 4 місяців ув'язнення росіянина Євгена Нікуліна, якого визнали винним у зломі LinkedIn, Dropbox і Formspring в 2012 році.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Вирок виявився м'якішим, ніж очікувалося, виходячи з тяжкості вчинених злочинів. Суддя врахував той факт, що Нікулін не здійснював злочинів в США, не говорить англійською, а значить у в'язниці йому доводиться важче, ніж іншим ув'язненим. Крім того, у в'язниці він піддається небезпеці зараження на коронавірус. Сам Нікулін відмовився від можливості висловитися на свій захист.

Євген Нікулін Фото: Smotra.tv / Youtube

Нікулін був затриманий співробітниками чеської поліції і Федерального бюро розслідувань (ФБР) США в Празі 5 жовтня 2016 року. У 2018-му він був виданий США.

Крадіжка особистої інформації користувачів LinkedIn сталася в червні 2012-го. Тоді анонімний кіберзлочинець виклав в інтернет близько 117 мільйонів викрадених ним паролів. За даними ЗМІ, хакер намагався продати вкрадену інформацію в мережі приблизно за 2,2 тисячі доларів.

Як повідомляв "Апостроф", 19 травня, в Івано-Франківській області співробітники СБУ затримала всесвітньо відомого хакера під ніком Sanix, який на початку 2019 року залучив увагу світових фахівців з кібербезпеки, виклавши на одному з форумів оголошення про продаж бази з 773 мільйонами адрес електронної пошти та 21 мільйоном унікальних паролів.