RU  UA

Страшна пожежа на Луганщині: що відбувається на КПВВ "Станиця Луганська"

Вогонь, який поширюється внаслідок масштабних пожеж на Донбасі, почав відходити від КПВВ "Станиця Луганська", який дуже постраждав від пожежі. Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі Апостроф Live.

"Спочатку вогонь був за кількасот метрів, потім він частково наблизився. Наразі вогнем пошкоджена інфраструктура у сервісній зоні. На місце загоряння прибули представники пожежних розрахунків ДСНС. Разом із нашими військовослужбовцями робиться усе можливе, аби не допустити поширення вогню від контрольного пункту в'їзду-виїзду", - зазначив Демченко.

За словами речника ДПСУ, оцінити масштаби збитків від пожеж можна буде лише після стабілізації ситуації. Через поширення вогню на лінії розмежування неподалік від КПВВ лунають звуки детонації боєприпасів.

"Як тільки було зафіксовано вогонь на напрямку КПВВ, ми також фіксували звуки, характерні для детонації боєприпасів. Аби уникнути жертв серед населення, контрольний пункт був відразу закритий тимчасово. Пропускні процедури не здійснювалися, а людей евакуювали з того місця. Коли вогонь наблизився безпосередньо до КПВВ, цивільного населення там не було", - наголосив представник Держприкордонслужби.