RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна побила новий антирекорд із захворюваності на коронавірус: дані на 1 жовтня

За минулу добу коронавірус діагностували у 4 069 українців. Загальна кількість хворих в країні станом на четвер, 1 жовтня, збільшилася до 213 028 осіб.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Від ускладнень вірусу за добу в країні загинули 64 особи, загальна кількість жертв - 4 193 особи.

Побороти вірус змогли 88 453 пацієнти, загальна кількість активних хворих - 114 392 особи.

Лідерами за кількістю нових випадків зараження за добу виявилися Харківська (450) і Одеська області (260), а також місто Київ (377).

Через різке збільшення кількості хворих коронавірусною інфекцією, за словами головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшко, в Україні незабаром зафіксують рекорд із госпіталізації людей з підтвердженим коронавірусом.

"Ми наближаємося до рекорду за кількістю госпіталізацій за добу. Через це збільшується заповненість ліжок. Критичні точки - зростання випадків коронавірусної хвороби", - сказав він в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, ці цифри свідчать про те, що українці стали нехтувати протиепідемічними нормами.

Головний санітарний лікар також повідомив, що в Україні вже перепрофілювали майже 30 тисяч ліжок в лікарнях, 14 тисяч - підвели до кисню.

Як повідомляв "Апостроф", вчені з Національної лабораторії Ок-Рідж прийшли до висновку, що вживання вітаміну D може бути потенційним засобом лікування COVID-19.