RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Скоро закінчаться ліжка": МОЗ різко відреагувало на концерт Полякової в Харкові

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов обурився багатолюдним концертом української співачки Олі Полякової в Харкові 3 жовтня - люди стояли тісно один до одного, без масок і дотримання дистанції.

Про це він сказав на брифінгу, відео якого опубліковано в Facebook.

Він розкритикував місцеву владу, яка допустила проведення в Харкові багатотисячного концерту. Степанов наголосив, що для чиновників вибори важливіші за здоров'я громадян.

Міністр нагадав, що за останні три місяці кількість госпіталізованих з діагнозом "коронавірусна інфекція" збільшилася в п'ять разів. Зараз в лікарнях лежать 17 тисяч осіб, а максимальна кількість місць - до 50 тисяч. Виходячи з цього, Степанов побоюється, що скоро "банально не вистачатиме ліжок і медиків".

Як повідомляв "Апостроф", 3 жовтня на харківському на стадіоні ДЮСШ 5 пройшов концерт Олі Полякової до Дня працівників освіти, організований "командою Геннадія Кернеса". Незважаючи на те, що з 28 вересня Харків відноситься до помаранчевої карантинної зони, захід відвідали більше 2 тисяч осіб, що стало прямим порушенням карантинних норм. У зв'язку з цим "поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення вимог карантину в Новобаварському районі Харкова".