RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Прощання із загиблими в катастрофі Ан-26 курсантами в Харкові: фото, відео і всі подробиці

У вівторок, 6 жовтня, в Харкові відбулася церемонія прощання з екіпажем і курсантами, загиблими в результаті аварії Ан-26 у Чугуєві. У жалобних заходах взяв участь президент України Володимир Зеленський.

"Апостроф" стежив за всіма подіями в онлайн трансляції, зараз доступне повне відео церемонії.

Загиблі в катастрофі пілоти і курсанти нагороджені посмертно медаллю "За військову службу Україні".

10:45 Труни накрили прапорами України і під траурну музику понесли назад в автобуси. Коли вони покинули площу Свободи, за огороджений периметр пустили всіх бажаючих віддати шану загиблим.

10:28 Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

"Авіатори, які йдуть на небо, ми говоримо, що вони йдуть у вічний політ. І літаки, які пролітають, вони махають крилами, це таке вітання. Пролетіли сьогодні військово-транспортний літак Мелітопольської бригади Іл-76 у супроводі двох винищувачів Су-27", - сказав начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

10:12 На прощання з загиблими прийшли сотні простих харківчан.

10:00 Почалася церемонія прощання.

09:48 Президент України Володимир Зеленський прибув на траурну церемонію.

09:40 Автобуси з тілами загиблих вже на площі Свободи.

09:18 По Клочківській везуть тіла загиблих курсантів.

08:35 У Харкові на площі Свободи вже шикуються військові для проведення траурної церемонії. По центру площі розставили чорні стільці для родичів загиблих. Порядок охороняють поліцейські з собаками і нацгвардійці.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Відомо, що у місто прилетить президент України Володимир Зеленський, який візьме участь у жалобній церемонії. Ховати членів екіпажу і курсантів будуть у різних місцях - там, де вирішили їх рідні. Тіла доставлять літаками.

Військово-транспортний борт Ан-26 впав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва увечері 25 вересня. На його борту перебували 27 осіб, вижити в катастрофі вдалося двом, але пізніше один курсант помер у лікарні.

Варто відзначити, що курсант Харківського національного університету Повітряних силВ’ячеслав Золочевський став єдиним, хто вижив у катастрофі військового літака Ан-26 під Харковом. Його від вогню прикрили уламки фюзеляжу, і він опинився у своєрідній капсулі.

Як повідомляв "Апостроф", штурман Олексій Остапенко, який загинув у катастрофі Ан-26 в Чугуєві Харківської області, листувався зі своєю 7-річною донькою за кілька хвилин до катастрофи.