RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Названо 8 продуктів, які потрібно їсти, щоб не хворіти восени

За допомогою вживання певних продуктів можна зміцнити імунітет, що особливо важливо в сезон застуд.

Про продукти, які зміцнюють захисні сили організму, розповіла дієтолог і керівник санітарної освіти в рамках плану медичного обслуговування LA Care Health Plan Джанін Суффронт, пише Insider.

"Те, що ми їмо, дійсно відіграє ключову роль в нашому загальному здоров'ї, в тому числі і в імунній системі. Вживання здорової, багатої живильними речовинами їжі може допомогти вашому організму боротися з хворобами", - зазначила вона.

Цитрусові

Цитрусові, такі як апельсини або грейпфрути, багаті на вітамін С, який добре відомий своєю імунної підтримкою. Дорослі жінки повинні отримувати 75 мг вітаміну С в день, а чоловіки - 90 мг. Один середній апельсин забезпечує близько 70 мг вітаміну С, а грейпфрут - близько 80 мг. Вітамін С допомагає організму відновлювати тканини і зберігає здоров'я шкіри і кровоносних судин. Крім того, він є важливим антиоксидантом, речовиною, що запобігає руйнуванню клітин і покращує імунну функцію.

Листові зелені овочі

Листова зелень, така як шпинат і листова капуста, багата на вітамін А, який важливий для імунної функції. Чоловікам необхідно щодня приймати 900 мікрограмів (мкг) вітаміну А, а жінкам - 700 мкг. Одна чашка сирого шпинату містить 469 мкг вітаміну А, а чашка приготовленої капусти - 190 мкг. Вітамін А впливає на вироблення кісткового мозку. Кістковий мозок виробляє імунні клітини, такі як лімфоцити, тип білих кров'яних тілець, які допомагають боротися з інфекціями.

Червоний солодкий перець

Червоний солодкий перець особливо корисний для здоров'я імунної системи. Європейський журнал клінічного харчування рекомендує використовувати червоний солодкий перець як частину здорової карантинної дієти через вміст в ньому вітамінів А і С та бета-каротину.

Йогурт

Йогурт - чудове джерело білка, який допомагає зберегти здоров'я кісток і шкіри. Здорові тканини - це перший бар'єр проти інфекцій. Коли шкіра здорова, вона не пропускає, наприклад, шкідливі бактерії або віруси. Крім протеїну, більшість йогуртів містять живу культуру - бактерії, що поліпшують здоров'я мікробіома кишечника.

Зелений чай

Зелений чай дуже багатий на катехини і поліфеноли, антиоксиданти, які допомагають запобігти пошкодженню клітин. Більш здорові клітини в цілому дозволять організму давати кращу імунну відповідь.

Імбир

Імбир має антиоксидантні та протизапальні властивості. Він підтримує імунну систему і навіть може бути ефективним в профілактиці раку. Дієтологи радять вживати свіжий імбир, який більш ефективний, ніж добавки.

Часник

Користь часнику для здоров'я заснована на вмісті аллицина, з'єднання, яке виділяється при подрібненні часнику. Аліцин і антиоксиданти в часнику допомагають боротися з інфекціями і підтримують імунну систему.

Куркума

Імунні властивості куркуми пов'язані з куркуміном, компонентом, який надає їй темно-жовтого кольору. Він має здатність модулювати імунну систему, активуючи деякі клітини, пов'язані з імунітетом, і послаблюючи дію деяких прозапальних сполук.

Раніше "Апостроф" розповідав про 6 кроків, які допоможуть захиститися від застуди.