RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

​Вчені з'ясували, чи рятує цинк від зараження коронавірусом і застуди

Вчені відповіли на питання, чи допомагають цинкові добавки у боротьбі з коронавірусом і застудою.

Про це повідомляє The New York Times.

Давно відомо, що цинк є важливим мікроелементом в людському організмі. Його дефіцит призводить до послаблення імунної системи.

Тому люди почали часто шукати відповіді на запитання, чи може цинк врятувати від зараження Covid-19 або застуди. На питання про коронавірус вчені відповіли, що на сьогоднішній день немає ніяких остаточних доказів цього.

"Немає ніяких наукових доказів того, що цинк або будь-який вітамін, мінерал або інша харчова добавка може запобігти або вилікувати Covid-19", - сказала Керол Хагганс, зареєстрований дієтолог і консультант Управління харчових добавок Національного інституту охорони здоров'я.

У той же час в ВООЗ заявили, що для роз'яснення питання з цинком при коронавірусі необхідні додаткові дослідження.

Однак в боротьбі із застудою цинк може бути ефективний. Згідно з дослідженням, добавки цинку можуть скоротити застуду приблизно на 33%. Відзначають, що це приблизно два дні, коли без лікування застуда тримається тиждень. Але вчені відзначають, що приймати цинк варто починати при невеликих відчуттях застуди, при першій появі кашлю і нежиті.

Допомагають льодяники з цинком. Можлива доза: один льодяник кожні дві години протягом дня. В цілому 75 міліграмів або більше щодня.

Як повідомляв "Апостроф", вчені з Національної лабораторії Ок-Рідж вивчили вплив вітаміну D на коронавірус.