RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Топ-10 кросоверів, які не можна купити офіційно в Україні

На українському автомобільному ринку не представлені деякі популярні автівки. Причиною цього є рішення виробника - деякі моделі до України просто не доїжджають. Окремі виробники - Tesla, Ferrari, Lamborghini - взагалі не мають в Україні своїх представництв, а тому українці не мають можливості купувати безліч цікавих моделей.

Видання MMR зібрало 10 найцікавіших кросоверів, які не представлені в Україні офіційно.

Chevrolet Blazer

Blazer дебютував в 2018 році, він схожий на суміш Chevrolet Camaro і Lamborghini Urus. Версії кросовера мають унікальні елементи декору: решітки радіатора, хромовані або затемнені деталі. Кросовер у топовому виконанні має просунуту повнопривідну трансмісію "з двома зчепленнями": одне відповідає за передачу моменту до задньої осі, друге – за блокування диференціала.

Ford Explorer

Ford Explorer – популярний автомобіль в США, в 2019 році виробники випустили нове його покоління. Нові автомобілі отримали трансмісію з п’ятьма профілями роботи, посилені гальмівні супорти, адаптивний круїз-контроль з функцією розпізнавання знаків обмеження швидкості і систему аварійного гальмування.

Kia Telluride

Це авто стало переможцем конкурсу "Всесвітній автомобіль року 2020", однак в Україні його поки не продають. Telluride у довжину більше п’яти метрів, обладнаний 3,8-літровим мотором потужністю 295 кінських сил, має 8-ступінчасту автоматичну коробку передач. Базова модель доступна тільки з переднім приводом, повнопривідна трансмісія коштуватиме дорожче.

Toyota Venza

В 2015 році виробник зняв Venza з виробництва через низький попит, але у 2020 році модель відродилася у вигляді кроссовера. Venza збудовано на тій самій платформі, що і Camry і RAV4. Авто має гібридну силову установку, яка може працювати в електричному режимі. Автомобіль має систему, яка аналізує маршрут і запам’ятовує місця, де автомобіль найчастіше гальмує або зупиняється. Тож наступного разу кросовер завчасно повідомляє водія про необхідність відпустити педаль газу для економії палива.

Hyundai Palisade

Palisade – це п'ятиметровий кросовер від Hyundai з 3,8-літровим мотором під капотом, який видає 295 кінських сил і 355 Нм крутного моменту. Має 8-діапазонну коробку-автомат. Привід може бути переднім або повним з можливістю примусового блокування. Palisade обладнано повністю світлодіодною головною оптикою і віртуальною приладовою панеллю діагоналлю 12,3 дюйма. Запустити двигун, налаштувати кліматичну установку, а також розблокувати двері можна віддалено через смартфон.

Cadillac XT4

У 2018 році Cadillac представив новий кросовер – XT4, який першим в лінійці марки отримав електрогідравлічну гальмівну систему і підтримку технології NFC. Авто обладнано дволітровим мотором з 240 кінських сил і 350 Нм крутного моменту, який вміє відключати частину циліндрів при малих навантаженнях.

Geely Icon

Geely Icon – це інноваційний кросовер, який розроблено спільно з Volvo. Він оснащений спеціальною кліматичною установкою, яка здатна захистити мешканців салону від бактерій і вірусів. До стандартного обладнання входить 10,25-дюймова віртуальна приладова панель. Кросовер має 1,5-літровий турбомотор, який видає 177 кінських сил і 255 Нм крутного моменту.

Renault Captur

Renault Captur недавно було представлено в Україні. Однак в 2020 році через низький попит французи згорнули продажі. Нове покоління кросоверів дебютувало в 2019 році. В його основі - гібридна силова установка з 1,6-літровим бензиновим двигуном, який доповнюють два електромотори.

Subaru Ascent

Це найбільший кросовер Subaru, який дебютував в 2017 році і ще не добрався до українських покупців. Він став першою моделлю Subaru з новим мотором об’ємом 2,4 літра, який видає 260 кінських сил і 376 Нм крутного моменту. Коробка – варіатор з можливістю ручного перемикання і імітацією восьми ступенів. Кросовер має повний привід, доповнений позашляховим режимом роботи і системою допомоги при спуску.

Nissan Kicks

Kicks – перший кросовер Nissan, який не має коробки передач - він оснащений силовою установкою e-Power. Вона складається з атмосферного 1,2-літрового двигуна, електромотора на місці коробки передач і тягової батареї.

Бензиновий двигун не пов’язаний з передніми колесами і виконує роль генератора, а за обертання передньої осі відповідає електромотор.

Як повідомляв "Апостроф", опубліковано рейтинг від Страхового інституту дорожньої безпеки (IIHS), який є золотимстандартом безпеки автомобілів. У 2020 році найвищу оцінку (Top Safety Pick +) отримали 10 машин.