RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Україні представили унікальний реанімобіль для хворих коронавірусом: фото і відео

У Києві на виставці презентували унікальні "швидкі" для допомоги хворим з коронавірусом - вони обладнані апаратом ШВЛ, дефібрилятором та іншим медичним обладнанням.

Про це повідомляє "АвтоЦентр".

З 7 по 9 жовтня в столичному МВЦ проходила виставка Public Health, на якій представили нові медичні автомобілі, в тому числі мобільну лабораторію для ПЛР-тестів.

Українська компанія Reform, яка відома як виробник інкасаторських бронеавтомобілів, представила повнопривідний автомобіль екстреної медичної допомоги Reform infina.

В його основі лежить міцне рамне шасі пікапа Mitsubishi L200, яке суттєво доопрацювали: колісну базу збільшили до 3400 мм, а також встановили задню незалежну підвіску - на пружинах і пневмоелементах, з регулюванням жорсткості, в залежності від дорожнього покриття.

Автомобіль має 5640 мм у довжину, 2050 - у ширину і 2700 мм у висоту. Медичний відсік всередині автомобіля теж просторий: висота від підлоги до нижньої частини стелі - 1800 мм, довжина - 2900 мм і ширина - 1820 мм.

Reform infina представили у варіанті реанімобіля, який оснастили апаратом ШВЛ, дефібрилятором і та іншим. Причому, для збільшенні простору і обслуговування деяке медичне обладнання, в тому числі кисневі балони, розробники винесли у відсіки з доступом зовні.

Автомобіль Reform infina має 2,4-літровий турбодизель DI-D потужністю 154 к.с., 6-ступінчасту механічну коробку передач. Повна маса автомобіля - 3500 кг. Витрата палива - 12 л на 100 км.

Також на виставці Public Health показали ще один унікальний автомобіль швидкої допомоги Torsus Terrastorm Ambulance 4 × 4 на базі повнопривідного фургона Volkswagen Crafter 35 4Motion.

Машина отримала посилену підвіску коліс і позашляхові шини збільшеного розміру, дорожній просвіт збільшили до 290 мм, тож машина може долати броди глибиною 820 мм.

Ще одне нововведення: автомобіль оснастили потужним переднім бампером з вбудованою лебідкою на 5,5 т.

Авто має 2,0-літровий турбодизель потужністю 140 або 177 к.с.

Додамо, що зараз вирішується питання про налагодження збірки даних автомобілів в Україні.

Також на виставці представили досить актуальний в зв'язку з пандемією коронавірусу автомобіль - мобільну медичну лабораторію на базі Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI, яка може проводити дослідження в польових умовах методом полімерної ланцюгової реакції (ПЛР).

Всі лабораторні дослідження автомобіль дозволяє проводити в режимі реального часу в ПЛР-боксі.

Автомобіль оснащено автономним обігрівачем, кондиціонером, бактерицидним випромінювачем-рециркулятором, пакетами для автоклавування, засобами індивідуального захисту. ПЛР-лабораторія оснащена електроустаткуванням, в т.ч. вбудованим генератором, потужністю 3 кВт і автономним обігрівачем, засобами пожежогасіння.

Як повідомляв "Апостроф", українська компанія GEON в партнерстві з українським R & D центром EMGo Technology представила новий електромотоцикл.