RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Чому багато людей не заразяться на коронавірус: Комаровський дав докладне пояснення

Багато людей мають вроджений імунітет до коронавірусу, який захистить їх від зараження.

Як пише "Гордон", таку думку висловив український педіатр Євген Комаровський.

Він вважає, що досить велика кількість людей мають таку імунну систему, яку не може перемогти коронавірус.

"До коронавірус у досить великої кількості людей, по-видимому, є вроджений імунітет. Вони просто не хворіють, і все. Тобто перехворіють не всі, тому що хтось не може цим захворіти за визначенням. У нього така імунна система, що її коронавірус перемогти не може. І таких людей чимало", - вважає Комаровський.

При цьому, на його думку, питання колективного імунітету в питанні захворюваності на коронавірус має свої нюанси.

"Ми зараз постійно намагаємося оцінювати колективний імунітет за наявністю антитіл ... Але вже ж відомо всім, що величезна кількість людей хворіють і у них немає антитіл (або вони виявляються в незначній кількості), при цьому імунна система залишає клітини пам'яті, вона може в майбутньому справлятися з інфекцією ", - роз'яснив доктор.

Він додав, що на даний момент не зовсім ясно, на якому етапі формування колективного імунітету ми перебуваємо.

"Тому що значна кількість людей не захворіє або ж перехворіє дуже легко або безсимптомно. В результаті рано чи пізно ми вийдемо на те, що смертність або летальність [від коронавірусу буде] на рівні грипу. Ми до цього прийдемо. Незважаючи на те, що мене дуже критикували за спробу порівняння коронавірусу з грипом", - резюмував Комаровський.

Як повідомляв "Апостроф", в українських лікарнях катастрофічно не вистачає сил і засобів для боротьби з епідемією коронавірусу, яка значно набрала обертів останнім часом. При цьому відповідальність за протиепідемічний захист переклали на самих медиків, а в медичних установах вже фіксують нестачу кисню, яка буде тільки рости.