RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Україну різко накриє похолодання, заморозки вдарять в трьох областях: прогноз синоптиків

В Україні осінь 2020 року довго радувала теплом, але все ж похолодання неминуче - вже на найближчих вихідних температура повітря різко знизиться, можливі заморозки, а до кінця місяця і мокрий сніг.

Як заявив "Апострофу" народний синоптик Леонід Горбань, перші "дзвіночки" похолодання українці відчують 17-18 жовтня, коли вдарять заморозки до -1 градуса.

За його словами, вдень температура не підніматиметься вище +11...+12 градусів тепла, а до кінця місяця морози будуть сильніше - до -4 градусів. Крім того, очікуються дощі з мокрим снігом, які в першу чергу зачеплять захід країни.

Синоптик Наталія Діденко в зв'язку з майбутнім похолоданням закликала київську владу терміново зайнятися підготовкою до опалювального сезону, адже тепло, швидше за все, доведеться включати або на вихідних, або вже на наступному тижні. Температурні показники для столиці будуть виглядати так:

Старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту Владислав Тимофєєв уточнив, що до заморозків треба готуватися жителям трьох областей - Київської, Житомирської, Сумської. Там на вихідних дуже похолодає.

Судячи з даних Гідрометцентру, останнім днем тепла в Україні стане п'ятниця, 16 жовтня, хоча жителі заходу країни відчують "принади" похолодання.

Синоптична картина 17 жовтня буде зовсім іншою - осінь в Україні почне вступати в свої права.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Заморозки вдарять два рази: синоптики розповіли, коли прийде "мінус".