RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На українців чекають погодні аномалії, сніг буде в листопаді: синоптики дали детальний прогноз

В Україні перша половина осені радувала теплом, але вже в кінці цього тижня в країну прийде похолодання, температура повітря знижуватиметься до кінця місяця, але в деяких регіонах можливі "гойдалки".

Про це заявив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, повідомляє "Експрес".

За його словами, до кінця жовтня температура повітря вдень впаде до +8 градусів, тільки на Закарпаття похолодання може прийти пізніше.

"У жовтні середньомісячна температура складе +7+12 градусів, у горах буде холодніше - в межах 6-7 градусів вище нуля. Опадів випаде 30-65 міліметрів. Найбільше їх очікується в Карпатах - до 100 міліметрів", - зазначив він.

У свою чергу, кліматолог Василь Троцюк, директор Науково-аналітичного центру заявив, що в Україні чітко простежуються аномалії, викликані "зміщенням" сезонів - зима насувається на весну, літо - на осінь, а осінь - на зиму.

Він зазначив, що 25 жовтня в Україні температура повітря не буде підніматися вище +18 градусів вдень, +4+8 вночі. У центрі країни можливі заморозки.

Троцюк підкреслив, що температура продовжить падати в листопаді, в другій половині місяця вночі температура буде опускатися до нуля. Після 20 листопада очікується сніг, але він буде падати разом з дощем і танути.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа":Заморозки вдарять два рази: синоптики розповіли, коли прийде "мінус".