RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

​Легені перетворюються на "желе": вчені зробили страшну заяву про симптоми коронавірусу

Для деяких категорій людей коронавірус несе смертельну загрозу, викликаючи ряд ускладнень.

Про це повідомляє BGR.

Більшість пацієнтів переносять COVID-19 без серйозних симптомів. Однак є й ті, які схильні до ризику розвитку небезпечних для життя ускладнень. Імунній системі складно перемогти вірус по ряду причин: патології, хронічні захворювання, вік.

Вчені провели безліч досліджень, щоб дізнатися, як врятувати більше життів. В одному з них вони прийшли до висновку, що ускладнення коронавірусу призводять до наповнення легенів рідиною. Вона з часом перетворюється в желе, через що неможливо дихати. Тому такі пацієнти потребують ШВЛ.

Вчені висунули гіпотезу, що вірусні рівні містять речовину під назвою брадикінін, яка має прямий вплив на кровоносні судини і артеріальний тиск. За даними дослідників, з'єднання призводить до витоку води з судин і заповнення легень.

Медики стверджують, що вже є методи лікування, які уповільнюють виробництво цього желе в організмі, або руйнують його за допомогою ферменту.

"Наші результати також можуть пояснити, чому кортизон, мабуть, впливає на COVID-19", - йдеться в заяві дослідників з Університету Умео Урбана Хеллмана.

Також читайте в матеріалі "Апострофа": Як уникнути катастрофи з коронавірусом в Україні - доктор медичних наук назвав дві важливі умови.