RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Скільки українців помруть від коронавірусу до кінця року: з'явився страшний прогноз

Експерти Київської школи економіки вважають, що якщо не ввести комплексні карантинні обмеження в зонах активного розповсюдження коронавірусу, то до кінця року від COVID-19 в Україні можуть померти до 20 000 людей

Про це йдеться на офіційному сайті школи.

"За чотирма основними показниками оцінки ситуації з COVID-19, Україна - серед країн з найбільш складним становищем. Україна на сьомому місці за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19. За показником смертності - четверта. По тестуванню та виявленню хворих на COVID-19 Україна - на останньому місці в Європі. Схожа ситуація у Чехії, де влада ввела жорсткий карантин: закриті школи та дитсадки, заборонені масові заходи", - говорить керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Павло Ковтонюк.

Згідно з моделюванням Київської школи економіки, Україна рухається до найгіршого сценарію пандемії, і, якщо ситуація не покращиться, то до кінця року можуть померти до 20 тисяч людей. А навантаженість на медичну систему стане максимальною, а щоб вона витримала потрібно вводити чіткі обмеження негайно.

Вони вважають, що в першу чергу потрібно:

  • Необхідно ввести комплексні карантинні обмеження в областях активного спалаху коронавірусу.
  • Посилити готовність лікарень до пікового навантаження.
  • Збільшити потужності тестування.

"Комплексні карантинні обмеження мають вводитися у тих областях, районах чи містах, де ми спостерігаємо активний ріст захворюваності в динаміці. Обмеження мають діяти у тих сферах, де можуть одночасно перебувати багато людей і активно поширювати вірус. Важливим фактором є також дотримання встановлених обмежень", - вважають експерти.

Як повідомляв "Апостроф", для деяких категорій людей коронавірус несе смертельну загрозу, викликаючи ряд ускладнень.Вчені провели безліч досліджень, щоб дізнатися, як врятувати більше життів.