RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Стало відомо про "щедру" пропозицію, яку Лукашенко зробив Тихановській

У штабі екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської повідомили, що напередодні оголошеного ультиматуму білоруській владі,Олександр Лукашенко зробив "щедру" пропозицію опозиції.

Про це повідомляють "Відкриті медіа".

Опозиції надходили неофіційні пропозиції від білоруської влади, нібито всіх політв'язнів звільнять в обмін на заклик Тихановської і лідерів Координаційної ради припинити вуличні виступи.

Відзначимо, що в першу чергу, мова йшла про звільнення Сергія Тихановського - чоловіка Світлани, через арешт якого вона і пішла на вибори.

За словами одного з наближених до Світлани людей, на таку пропозицію вона відповіла: "Сергій сам би мені не пробачив, якби я так вчинила!".

Офіційна білоруська влада не приховує, що хотіла б припинити зіткнення і прибрати опозицію з вулиць. Чиновники прямо заявляють, що хочуть перевести всі протистояння в русло обговорення змін основного закону країни.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 11 жовтня, в Мінську силовики почали затримувати студентів і пенсіонерів, які вийшли на акцію протесту.