RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

В Україні показали концепт плаваючого тактичного автомобіля: характеристики і фото

Українські розробники презентували прототип легкого плаваючого тактичного автомобіля (ЛПТА) для сил спеціального призначення, а також може використовуватися і в інших, у т.ч. невійськових сферах діяльності.

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал.

Авто має повний привід, обладнане трьома паливними баками, а також характеризується низкою певних особливостей.

Автомобіль має:

  • конструкцію, аналогічну конструкції автомобілів багі (кузов, змонтований на просторовій рамі). Таким чином, автомобіль має три скріплені між собою та кузовом болтовими з’єднаннями рами: на нижній — змонтовано кузов і елементи трансмісії та підвіски, на внутрішній – сидіння та прилади та верхня являє собою каркас безпеки та основу для турелі;
  • монооб'ємний кузов із поліетилену HDPE (High-Density – висока щільність), який забезпечує, зокрема, необмежений термін служби, нульову корозію, високу ударну міцність, високу плавучість, стійкість до хімічно агресивних речовин. Кузов не потребує фарбування та є екологічно чистим і безпечним у виробництві й експлуатації, а висока плавучість забезпечується за рахунок того, що матеріал є легшим за воду.
  • систему відведення води з внутрішнього об’єму;
  • повний привід на всі колеса із блокуванням міжосьових і міжколісних (щодо задніх коліс) диференціалів;
  • три паливних баки – по бортах і під задніми сидіннями, що дає можливість значної дальності ходу. При цьому бортові баки можуть бути замінені на баки для води чи інших рідин.

Відповідно до завдань автомобіль може перевозити п’ять осіб (включно з водієм) і вантаж. Конструкція автомобіля передбачає, що концепт може бути обладнаний плаваючим причепом уніфікованої з автомобілем конструкції.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні на виставці презентували унікальні "швидкі" для допомоги хворим з коронавірусом - вони обладнані апаратом ШВЛ, дефібрилятором та іншим медичним обладнанням.