RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

​Згорів за кілька днів, люди налякані: спливли деталі про 8-річну дитину, яка померла від коронавірусу

Лікарі заявили, що 8-річний хлопчик, який помер від коронавірусу в лікарні Івано-Франківської області, мав супутні захвлрювання.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Трагедія сталася ввечері 17 жовтня в Коломийській центральній районній лікарні. Михайла доставили туди вже у вкрай важкому стані.

За словами лікаря лікарні, дитину привезли 15 жовтня. Медичний працівник школи-інтернату сказав медикам, що він захворів в той же день.

"Він був хворобливою дитиною, у нього було ожиріння, і хлопчик відставав у розумовому розвитку", - зазначив головний лікар Петро Лесів.

Сам 8-річний Михайло родом з села Казані Івано-Франківської області. Він навчався у спеціалізованій школі-інтернаті в селі Печеніжин.

Директор навчального закладу Жанна Ковалів розповіла, що хлопчика забирали на вихідні. Коли він повернувся йому виміряли температуру, з ним все було добре, дитина була активною і веселою. Однак до вечора він став млявим, піднялася температура. Працівники інтернату відразу викликали "швидку", уточнила директор.

"Хлопчик часто хворів, не раз бував у лікарні. У нього є батьки і дві сестри. Поки ще похорону не було", - сказала Ковалів.

У селі, де живуть рідні Михайла, багато людей налякані і бояться за своїх дітей. Вони відзначають, що у них в селі ніхто начебто не хворів. Деякі жителі намагаються менше виходити з дому, дотримуються маскового режиму і соціальної дистанції.

Інші жителі і зовсім не вірять в коронавірус, а карантинних правил не дотримуються. Вони стверджують, що працювати все одно треба.

Односельці Михайла розповіли, що його сім'я дуже бідна, стоїть на обліку у соціальних служб. Дві сестри хлопчика старші за нього і теж навчалися в інтернаті.

"Батько теж з дитинства хворий, у нього щось з легенями, він задихається. І ще цукровий діабет. Він постійно по лікарнях, і все літо там провів. Ненадовго вийде і знову на лікування. Його дружина, мама Михайлика, розривалася між дитиною і чоловіком. І тепер у них таке горе в сім'ї, Михайлика не стало", - розповіла сусідка родини.

Відзначимо, що маленький Михайло став п'ятою жертвою коронавірусу в Україні серед дітей.

Як повідомляв "Апостроф", японські вчені створили демонстраційну модель поширення коронавірусу Covid-19 при розмові за столом. Завдяки цьому стало відомо, де найбезпечніше сидіти під час зустрічі і що допоможе знизити ймовірність зараження при зустрічі з друзями.