RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Є п'ять сценаріїв: що стоїть за чутками про введення жорсткого карантину в Україні

В Україні на даний момент немає одностайного рішення про можливість жорсткого карантину, хоча раніше про це заявляв президент Володимир Зеленський, - поки що на розгляді є п'ять сценаріїв розвитку ситуації.

Про це повідомляє "Обозреватель" з посиланням на джерела у владних установах країни.

В останній місяць ходять чутки про те, що загальнонаціональний карантин можуть ввести відразу після місцевих виборів 25 жовтня, але джерела у владі стверджують, що зараз вивчають п'ять сценаріїв ситуації з коронавірусом в Україні - зелений, жовто-зелений, жовтий, помаранчевий і чорний.

Зеленого поки не буде, а чорний можливий при високій смертності і сплеску захворюваності - більше 10 тис. інфікованих на добу.

В урядовому відомстві заявили, що локдаун зараз не обговорюється, як і закриття бізнесу за весняним сценарієм, але людей можуть попросити по можливості працювати з дому.

"Україна не Ізраїль і не може дозволити собі місяць повного карантину. Хіба що ситуація остаточно вийде з-під контролю", - заявили джерела.

Читайте також матеріал "Апострофа": Влада кинула людей напризволяще і ми повинні змінити стиль життя або померти - лікар Олег Мусій.