RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Як не підхопити коронавірус в магазині: корисні поради від лікаря-імунолога

У чергах до кас супермаркетів українці часто не дотримуються соціальної дистанції, що збільшує ризик захворювання на коронавірус. Щоб люди не підходили до вас занадто близько - поставте візок з продуктами не попереду, а позаду себе.

Як пише NEWS.ru, таку рекомендацію дав лікар-імунолог Володимир Болібок.

Крім того, заразитися можна і через ручки візків. Після контакту з ними обов'язково слід продезінфікувати руки. Це ж варто зробити після оплати покупки - не тільки готівкою, але і за допомогою карти. Адже в останньому випадку людині часто доводиться вводити пін-код на терміналі.

Медик наголошує, що дезінфекцію рук краще провести до того, як почнете прибирати покупки в пакет. Це може мінімізувати кількість вірусних частинок на товарах. Проте для кращої безпеки, після повернення додому упаковки все ж таки доведеться протерти антибактеріальної серветкою або помити з милом.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за добу, 20 жовтня, зафіксували 6 719 нових випадків коронавірусу, що стало новим антирекордом. Всього станом на ранок 21 жовтня була виявлено 315 826 випадків Covid-19.