RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У NASA розповіли про дивні "сліди" на Місяці - розгадка таємниці вражає: фото

На Місяці знайшли таємні сліди після висадки там астронавтів.

Про це повідомляє Express.

Всього на Місяці були 12 осіб, які залишили відбитки на поверхні чужорідного тіла. Однак всі сліди були на площі недалеко від посадки космічного корабля.

Астронавт Харрісон Шмітт, який здійснював місію NASA "Аполлон-17", переглянув фотографії, надіслані з місячного орбітального апарату, де помітив сліди за 48 кілометрів від місця їх посадки. Він там був 40 років тому, але там нічого не змінилося. Адже без вітру і землетрусів на Місяці збереглися сліди всіх астронавтів, які там були.

За виявленими слідами видно маршрут. Сліди показують, як там наче ступали однією ногою, а потім другою.

"Вони схожі на стежки, які можна побачити в пустелі, але проблема в тому, що вони не людського розміру", - говорять експерти.

Відбитки було видно за 16 кілометрів від найближчої точки, де коли-небудь були астронавти.

Місячний геолог Бенджамін Вайс розкрив цю таємницю. За його словами, найбільш ранній етап історії Сонячної системи був надзвичайно жорстоким місцем, коли на Місяць падали метеорити.

"Якщо сліди були нанесені ланцюгом метеорів, вони повинні бути розташовані по прямій лінії", - зробили висновок експерти NASA.

Зараз вони шукають схожі структури в Сонячній системі.

"Ми вважаємо, що ці лінійні ланцюжки дірок є виразом поверхні похованої трубки лави, яка несла магму мільярди років тому. Тепер ми знаємо, що на поверхні Місяця був великий вулканізм, величезні рівнини лави", - підсумував Вайс.

Як повідомляв "Апостроф", Національне аерокосмічне агентство США (NASA) запантентовало серію орбітальних маневрів, які дозволять невеликим космічним апаратам скоротити траєкторію і дешевше дістатися до Місяця. Патент не поширюється на рядки коду, а тільки на траєкторію.