RU  UA

Коронавірус буде мутувати: експерт озвучила тривожний прогноз для України

Українцям потрібно звикнути до думки про те, що жити з коронавірусом доведеться завжди - він буде мутувати.

Про це в ефірі Апостроф Live розповіла заступник міністра охорони здоров'я України в 2014-2015 роках Наталія Лісневська.

"Ми будемо жити з цим вірусом завжди, але в умовах пандемії на тлі розвитку людства, сподіваюся, що не так довго. Новий рік нічого не змінить, вірус залишиться. Він може мутувати, і він буде мутувати. Як щороку до нас приходять нові штами грипу, швидше за все, до нас будуть приходити і нові штами коронавірусу", - зазначила вона.

За словами Лісневської, зараз потрібно вірити лікарям, оскільки в ситуації з коронавірусом важливу роль відіграє і політична складова. Медики б'ють на сполох вже давно, але чиновники бояться паніки.

"Я б сказала, що зараз колапс виконавчої влади. Ми можемо говорити про вибори, про концерти, ми постійно говоримо про припинення поширення. Але ми нічого ми не зробили для того, щоб адекватно надавати медичну допомогу", - підкреслила вона.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Вакцина від коронавірусу буде нескоро і цьому є кілька причин - екс-заступник голови МОЗ.