RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Коли в Україні можуть посилити карантин: головна умова і уточнення по регіонах

В останні дні в Україні щодоби виявляють близько 7 тисяч нових випадків коронавірусу. В разі виявлення щодоби 15 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19 за добу в країні можуть запровадити більш жорсткі карантинні обмеження.

Таку заяву зробив під час вебінару "Локдаун 2.0 для ритейлу: чи буде і хто витримає?" у вівторок, 27 жовтня, заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає "Інтерфакс Україна".

"Цифра є - 15 тис. хворих за добу. Після цього говоритимемо про наші плани на найближчий період. Водночас ми не говоримо, що вже завтра щось запроваджуватимемо. 15 тис. хворих за добу - це у нас ще є запас міцності, який дасть змогу відреагувати без колапсу для системи охорони здоров'я", - сказав Ляшко.

За його словами, цей показник є умовною цифрою в разі рівномірного росту числа інфікованих, хоча для певних регіонів вона може бути нижчою.

Ляшко повідомив, що зараз в лікарнях для хворих на коронавірус відведено близько 52 тисяч ліжок, із них 17 тисяч забезпечені кисневою підтримкою. Після 1 листопада на місцях мають бути використані субвенції й підведений кисень до більшості ліжок, потужності системи охорони здоров'я мають змінитися.

Як повідомляв "Апостроф", лікування коронавірусу в стаціонарах приватних клінік Києва може коштувати від 12 до 100 тисяч гривень.