RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Будемо боротися за пам'ять героїв!": Рабинович виступив на заході на честь річниці визволення України від нацизму

28 жовтня в Україні проходять заходи, приурочені 75-й річниці визволення України від фашистських загарбників.

З цієї нагоди ветерани Великої Вітчизняної війни, керівництво та активісти партії "Опозиційна платформа - За життя" вшанували пам'ять героїв, поклавши квіти до Пам'ятника Слави в Києві, передає прес-служба партії.

"У цей важливий день хочу сказати про хороше: пройшло стільки років, а сотні людей в Києві, в інших областях країни, прийшли вшанувати пам'ять тих, хто загинув, захищаючи свою Батьківщину. На жаль, в сучасній Україні дехто намагається переписати історію і називати героїв іншими словами, а тих, хто стріляв воїнам в спину і продавав свою країну, називати героями. Такого не буде! Ми тут для того, щоб сказати: ми - "Опозиційна платформа - За життя" - будемо боротися за пам'ять, справжніх героїв! Фашизм не пройшов тоді, він не пройде і зараз!" - заявив народний депутат, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович.

Політик зауважив, що раніше на Закарпатті було відкрито пам'ятник "черговому "герою", який стріляв у спину визволителям".

"Це просто неприпустимо! Тому, дорогі ветерани, я хочу, щоб ви знали: наші діти і внуки завжди будуть пам'ятати ваш подвиг і називати вас героями, а бандитів - бандитами! Як ви звільнили Україну від фашистів, так зробимо і ми - це вже наша війна. Ми будемо шанувати пам'ять загиблих, які кров'ю полили землю, захищаючи свою Батьківщину в єдиному строю. інший історії не буде, ось вони - герої! І ніхто інший!" - підкреслив народний депутат.

Вадим Рабинович зізнався - він радий, що щороку 28 жовтня в Парк Слави приходить багато людей, "радий, що ми можемо привселюдно говорити, що "фашизм не пройде", і я налаштований на перемогу!". Розповів співголова "Опозиційної платформи - За життя" як політична сила буде захищати ветеранів, допомагати їм в такий складний час.

"Ми з колегами подали до Верховної Ради законопроект про спеціальні виплати для ветеранів Великої Вітчизняної війни, які повинні нараховуватися вже з 1 січня. А коли почнеться бюджетний процес, ви почуєте чітку позицію партії "Опозиційна платформа - За життя" щодо цього питання! Сподіваюся, влада нас почує і все вийде. Удачі! Зустрінемося 9 травня!" - резюмував Вадим Рабинович.