RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Війна в Нагірному Карабаху: Вірменія офіційно звернулася до Путіна за допомогою

У суботу, 31 жовтня, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звернувся до президента Росії Володимира Путіна і попросив про допомогу в Нагірному Карабасі, де 26 жовтня мало розпочатися перемир'я, але тривають бої.

Про це повідомляє МЗС Вірменії.

"З огляду на наближення бойових дій до кордону Вірменії, вже мали місце факти посягань на територію РА, прем'єр-міністр Республіки Вірменія звернувся до президента Російської Федерації за негайним проведенням консультацій з метою визначення роду і розміру допомоги яку Російська Федерація може надати Республіці Вірменія для забезпечення її безпеки грунтуючись на союзницьких відносинах між Вірменією і Росією і статті 2 "Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу" від 29 серпня 1997 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що повномасштабні бойові дії почалися в Нагірному Карабасі 27 вересня. Сторони тричі, 10, 17 і 26 жовтня, оголошували про перемир'я, проте бої на фронті і обстріли населених пунктів продовжилися.

Як повідомляв "Апостроф", раніше підрозділи азербайджанської армії завдали точний удар по ракетній установці, яка, за інформацією Азербайджану, обстрілювала місто Барда, де загинули мирні жителі.