RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Вбивство в ресторані Харкова: з'явилися нові важливі подробиці про учасників події, фото

У неділю, 1 листопада, у Харкові сталася стрілянина, до одного із ресторанів зайшов чоловік у масці та почав стріляти.

Про це повідомляє Police Control Ukraine.

В результаті стрілянини загинув сам нападник 37-річний Руслан Смірнов, він зайшов до закладу в масці та почав стріляти з травматичної зброї в компанію відпочиваючих чоловіків.

Під час стрілянини було поранено одного з чоловіків – 32-річного Дмитра Шаповалова, він отримав вогнепальне поранення потилиці, грудної клітини, правого плеча та пальця правої руки. До лікарні його доставив невідомий чоловік, якого вже розшукує поліція.

У правоохоронних органах повідомили, що відпочіваючі чоловіки входять до ОЗУ "Залютінські", яке належить кримінальному авторитету Мітрову Леоніду, відомому як "Мітруша".

"Приблизно о 05.30 до ресторану зайшов невідомий в масці та безпричинно почав здійснювати постріли з травматичної зброї у присутніх чоловіків. Між невідомим з травматичною зброєю та групою чоловіків виникла бійка, в ході якої невідомому з травматичною зброєю були спричинені ножові поранення. Після бійки компанія невідомих втікла, а невідомий, який стріляв з травматичної зброї помер на місці", - йдеться в оперативній довідці управління карного розшуку Харківщини, яку опублікував Telegram-канал "Kharkov v ZakonE".

Смірнов раніше судимий за ч. 3 ст. 185 ККУ (крадіжка), а стріляв він з зареєстрованого травматичного пістолета, на який мав дозвіл.

Поранений Дмитро Шаповалов сам звернувся до лікарні та повідомив лікарям, що поранення отримав на "Олексіївському житловому масиві", а обставин отримання поранень не пам’ятає.

Шаповалов неодноразово відбував покарання в установах відбування покарань, притягався за грабіж, хуліганство із застосуванням зброї. Він був учасником ГО "Сотня Лева" та в групі з іншими учасниками затримувався, при обшуку автівок вилучалась зброя та боєприпаси. З 2017 року Шаповалов перебуває на підписці про невиїзд.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в італійському місті Ріміні місцевий житель 68-річний Джованні Лагвардія жорстоко вбив свою дружину-українку і здався поліції. За попередніми даними, причиною жорстокого вчинку чоловіка стало те, що жінка хотіла розлучитися з ним через його зради і в день вбивства планувала йти до адвоката.