RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Італії чоловік по-звірячому вбив дружину-українку: спливли моторошні деталі трагедії і фото

В італійському місті Ріміні місцевий житель 68-річний Джованні Лагвардія жорстоко вбив свою дружину-українку і здався поліції. За попередніми даними, причиною жорстокого вчинку чоловіка стало те, що жінка хотіла розлучитися з ним через його зради і в день вбивства планувала йти до адвоката.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Убивство 61-річної Віри Мудрої, яка родом із Кам'янця-Подільського, сталося в ніч на 26 жовтня. Чоловік забив жінку молотком по голові і втік з квартири, але потім сам зізнався у злочині поліції. Він заявив, що Віра нібито постійно змушувала його працювати і відбирала всі гроші, щоб відсилати своїм дітям в Україну.

Сама Віра приїхала до Італії 21 рік тому, коли в Україні втратила роботу. Вдома залишилися син і донька. Спочатку вона доглядала за літніми італійцями, а перші три роки вона навіть додому не приїжджала.

18 років тому вона познайомилася з Джованні, спочатку три роки вони зустрічалися, а 13 років тому вони одружилися.

"Мама ніколи не була біля нього синьйорою, а завжди працювала. І навіть коли не було офіційної роботи, вона шукала підробіток", – розповіла дочка Віри.

На фотографіях Віра завжди виглядала щасливою і спокійною. Разом з Джованні вони подорожували, були в Словаччині та навіть приїжджали в Україну. У соцмережах Віра викладала весільні фотографії, знімки з Джованні, які з гордістю підписувала "мій чоловік". Однак їхнє сімейне життя не було гладким, особливо в останні роки.

Після звірячого вбивства донька Віри Олена розповіла, що італієць, очевидно, готувався до злочину за кілька днів.

"Він раптом продав машину за 1400 євро, яку купував за 31 тисячу! Тоді мама говорила, що за неї можна було отримати 5 тисяч і просила не продавати. Саме вона оплачувала страховку за авто, дороги й заправляла. Мама часто добиралася на ній на роботу. Але він їй відповів, що синьйора не гратиметься на його машині", – згадує Олена.

Про те, що з чоловіком щось відбувається, Віра розповідала доньці три роки до того.

"Якось мама поїхала в санаторій відпочити, а він узяв кредит і спустив на повій. Мама знайшла доказ – порожню пачку з-під презервативів. Джованні зізнався, що викликав трансвеститів і повій", – поділилася Олена.

Після того жінка заявила, що подасть на розлучення. У понеділок, 26 жовтня, Віра планувала йти до адвоката і писати заяву. А він у неділю, напередодні вбивства, падав перед нею на коліна і просив вибачення, просив залишитися з ним.

"Мама відповіла, що може й вибачить, однак до адвоката все одно піде. Оскільки італійські закони на боці жінки, він повинен був утримувати її до старості. Можливо саме це і послугувало поштовхом до вбивства", – каже дочка.

Зараз Джованні Лагвардія узятий під варту. Він скористався статтею закону й більше не дає жодних свідчень. Йому оголосили звинувачення в навмисному вбивстві з обтяжливими обставинами, за що загрожує довічне ув'язнення.

У Віри залишилися дорослі син і дочка, а також онуки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві на вулиці Закревського перехожі виявили тіло жінки з ознаками насильницької смерті. Оперативники знайшли і затримали 32-річного уродженця Херсонщини, який обґрунтовано підозрюється у вбивстві жінки.