RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"Мене поклали в їдальні": мешканка Дніпра розповіла про жахи в міській лікарні, відео

Мешканка Дніпра розповіла про умови в міській лікарні, де вона лежала з пневмонією.

Про це повідомляє ресурс V gorode.

Ірина Хоменко потрапила в 9-у міськлікарню з температурою 39 градусів. До цього її лікував сімейний лікар, який консультував по телефону.

Жінку в медустанову привезла "швидка", однак місць там не виявилося. Без діагнозу її не могли навіть взяти до лікарні, тому відправили в поліклініку на рентген. Ірині було дуже погано, дійти сама туди не могла. Вона сіла на парапет, де зустрілася зі своєю сестрою. Та пішла до лікарів лаятися. Завдяки їй Ірину прийняли.

Хвору жінку поклали в їдальні на дивані. Місць в палатах не було, а деякі пацієнти лежали в коридорі.

"У відділенні лежало багато хворих які, як і я, потребували апарату з киснем. Апаратів катастрофічно на всіх не вистачало, за словами лікаря, люди дихали киснем по черзі навіть в реанімації", - розповіла Ірина.

Кількість пацієнтів зростала з кожним днем. Тому в їдальні лікарні поставили ще 12 ліжок.

За словами Ірини, людям було погано - багато стогнали і хрипіли. Незважаючи на це їх не переводили в реанімацію. Вона розрахована на 5 місць, а було зайнято і так 10.

Також пацієнтка розповіла, що за тиждень у відділенні померли семеро людей. Ситуація склалася жахлива, молоді лікарі плакали. Вмираючі люди ночами кричали.

"Один раз в коридорі жінка побачила померлого пацієнта, який пролежав накритий кілька годин", - розповіла хвора.

Як повідомляв "Апостроф", ПЛР-тест на коронавірус показує правильний результат тільки у 60%, а в інших випадках тестування не здатне підтвердити наявність COVID-19.