RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ПЛР-тести на коронавірус в Україні масово брешуть: що не так і як отримати точний результат

ПЛР-тест на коронавірус показує правильний результат лише у 60%, а у інших випадках тестування не здатне підтвердити наявність COVID-19, 6 754 нових випадки якого виявили в Україні за минулу добу. В зв'язку з цим в усьому світі медики наполягають на необхідності проведення комплексного клініко-діагностичного дослідження методом ІФА-тестування і тестуванням на антиген.

Про це розповів в коментарі УНН глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан.

За словами фахівця, низька точність ПЛР-тестів на коронавірус пов’язана з самою тест-системою. А тому в Україні, як і в усьому світі, необхідно проводити обов’язково детальне клініко-діагностичне дослідження — з використанням не лише ПЛР тестів, але й ІФА-тестування.

"Україна зараз переходить на новий формат — це встановлення клінічного діагнозу і за симптомами, і за підтверджуючим ПЛР, а також за ІФА-скринінгом, щоб встановити правильний діагноз”, — зазначив Рубан.

На думку глави Держспоживслужби Києва, діагностування COVID-19 в Україні необхідно проводити комплексно й всеохопно за допомогою ІФА-скринінгу і “антигенних” тестів, причому в контексті масового тестування населення на коронавірус

“Все необхідно розглядати комплексно, але ІФА — це діагностичні та скринінгові дослідження, які необхідно використовувати для скринінгу груп населення будь-якої організації або при встановленні діагнозу та встановленні термінів, коли захворіла людина, чи має вона захисні титри. Все необхідно розглядати комплексно — і методом ПЛР, і антигенними тестами, які будуть впроваджені в Україні найближчим часом, і методом ІФА зокрема”, — вважає Рубан.

Раніше "Апостроф" з'ясовував, скільки коштує лікування від коронавірусу в Україні. Хоча лікування на стаціонарі в державній лікарні для українців обходиться абсолютно безкоштовно, часто пацієнтам доводиться самим докуповувати препарати, яких, за словами лікарів, немає в медустанові.