RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

"Бандитсько-проросійський ланцюжок": політолог розповів про скандали з депутатами "Слуги народу"

У фракції "Слуга народу" є депутати, пов'язані між собою інтересами у бандитському світі і проросійськими поглядами. Зокрема, мова йде про нардепа Андрія Холодова, який є кумом дружини Віктора Медведчука, і Артема Культенка.

Про цей зв'язок в Facebook нагадав політолог Тарас Чорновіл, передають "Економічні вісті".

За словами Чорновола, оскільки Культенко пройшов в Раду під №51 у списку партії "Слуга народу", то його кандидатуру ймовірно погоджував президент Володимир Зеленський. Чорновіл уточнив, що в 2014 році Культенко "створював дах для напівлегальної системи дрібного торгового бізнесу".

"Щось подібне згадуємо з 1990-х. Тільки тоді до підприємців приходили прості бандити і пропонували захист за великі гроші. Тепер для цього треба було створення спеціальних "громадських організацій". Культенко стає співзасновником такого собі "Союзу інвесторів транспортної інфраструктури Києва". Саме вона покривала діяльність часто нелегальних торгових точок і незаконних парковок", - нагадав політолог.

За його словами, в цій справі Культенко був запідозрений "у співпраці з людиною, яку часто називають хрещеним батьком сумнівного дрібного бізнесу і незаконних МАФів, Романом Солодким і його організацією "Громадянський корпус".

"А тут вже спливає не тільки кримінал, а й проросійська політика. Самого Солодкого не раз звинувачували в проросійської спрямованості, він показово носив так звану "георгіївську стрічку" і нібито координував групи тітушок. Центральна Рада сотень Майдану прямо звинуватила його в рейдерському захопленні реабілітаційної бази для поранених добровольців. Солодкий, за твердженням ряду видань був наглядачем від Олександра Попова зі збору данини з напівлегального бізнесу в Києві. Культенко і його організація природно влилися в цю сферу незаконного бізнесу. А над усією цією кримінальною системою вивищується постать кума дружини Медведчука, ще одного нардепа-слуги Андрія Холодова", - написав Чорновіл.

"Такий вибудовується бандитсько-проросійська ланцюжок, який починається і закінчується в партії "Слуга народу", транзитом проходячи через Партію регіонів і СДПУ (о)", - написав політолог.

"Те, що в депутати за списками "слуг" могли пройти і насильники, і звичайні бандити, вже, на жаль, нікого не дивує. Як і те, що там могли з'явитися приховані агенти російської ФСБ", - вважає він.

Чорновіл також нагадав, що Культенко доручили розвивати партійну структуру "Слуги" в регіонах.

"На щастя, відверта проросійськість і кримінальні зв'язки не обов'язково пов'язані з організаційними здібностями. Результати цього "розвитку" показали місцеві вибори", - додав він.