RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Попереду важкі часи": МОЗ заявило про критичну ситуацію з коронавірусом в Україні

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні близька до катастрофи.

Про це він заявив на засіданні Верховної Ради.

"Ми дійшли точки неповернення і близькі до катастрофи. Ситуація критична не тільки в Україні, але й в усьому світі. Англія, Франція, Австрія, Німеччина, Іспанія знову вводять жорсткі карантинні обмеження не просто так", – сказав він.

Степанов заявив, що навіть найпотужніші медичні системи європейських країн не витримують навантаження від COVID-19, тому потрібно чітко виконувати правила, щоб вберегти себе та оточуючих.

"Проскочити не вдасться. Настав час особистої відповідальності кожного... Коронавірус розповсюджується виключно від однієї людини до іншої, тому кожен з нас несе особисту відповідальність за розповсюдження коронавірусної хвороби", – додав Степанов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні повний локдаун, який передбачає жорсткі обмеження на переміщення і закриття барів, готелів, кінотеатрів, спортзалів і центрів дозвілля, можуть ввести в разі колапсу медсистеми.