RU  UA

Величезна перемога України над Росією: радник МВС розповів, як визволяли Марківа

Визволення нацгвардійця Віталія Марківа з італійської в'язниці - це історична подія, безпрецедентна в новітній історії української держави, а також справжнє свято для всього українського народу.

Про це в ефірі Апостроф Live розповів радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Він зазначив, що переможне для Марківа рішення суду пов'язано з тим, що була проведена кропітка робота українських слідчих.

"Безумовно, допомогла кропітка робота українських слідчих, які надали абсолютно бездоганну доказову базу. Також був знятий спільно з італійськими колегами фільм відносно неможливості Віталія брати участь у тому злочині, в якому його звинувачували. Саме це і стало останньою крапкою в цьому судовому процесі", - зазначив Шкіряк.

Радник міністра внутрішніх справ заявив, що справа Марківа - це стовідсоткова спецоперація російських спецслужб і пропаганда, яку вони намагалися використати, як елемент антиукраїнського інформаційного терору.

"Тому в даній ситуації, безумовно, зіграла роль робота всієї команди Міністерства внутрішніх справ, слідчого апарату Національної поліції під керівництвом Максима Цуцкірідзе. Адже в кінці серпня ми всьому суспільству, всьому українському народові і, безумовно, всьому світу показали абсолютну безглуздість і брехливість тих звинувачень, які були висунуті проти українського воїна. І це величезна перемога України над Росією та над російською пропагандою", - переконаний Шкіряк.

Також Шкіряк розповів про долю банеру "Free Markiv", який висить на будівлі МВС На Софійській площі.

"Ми вже так до цього банера звикли. Я вам більше скажу, у мене до цього часу вже два роки висить на моїй сторінці у Facebook величезний банер "Free Markiv". У мене все рука ніяк не підіймається його змінити. Сьогодні, безумовно, зміню. Залишимо банер для історії. Це безпрецедентна ситуація, і посли G7 сьогодні вітали нас із цією перемогою. Тому думаю, що це залишиться для історії. Можливо, Віталій захоче його мати у себе. У цьому також є рація", - розповів радник міністра.

Наостанок Зорян Шкіряк подякував українським ЗМІ.

"Дуже важливо, що вся українська мас-медійна спільнота протягом цих років активно підтримувала нашу боротьбу. Це було дуже-дуже важливо. Це справді перемога всього українського народу", - підсумував він.