RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

В Україні можуть ввести повний локдаун в "чорній" зоні карантину: хто під загрозою

Найближчим часом в Україні можуть ввести нову так звану "чорну" зону карантину, потрапляння до якої буде означати повний локдаун. Це пов'язано з активним ростом числа заражених COVID-19.

"Апостроф" розповідає про те, що означає нова зона карантину і хто може туди потрапити.

Що таке повний локдаун

При жорсткому карантині в країні або певному регіоні перестає працювати громадський транспорт (частково або повністю), закриваються всі розважальні заклади, в тому числі і торгові центри. На вулицях дітям заборонено перебувати без супроводу дорослих, а самим дорослим можна виходити тільки в разі гострої необхідності.

Також забороняються будь-які масові заходи, концерти, закриваються кінотеатри, а кафе і ресторани працюють виключно на винос.

В Європі вже поступово повертаються до повторного локдауну, так як побоюються другої хвилі коронавірусу. Невдоволення вихлюпується на вулиці: люди протестують в Італії, Іспанії, Польщі, Чехії, Німеччині. Незважаючи на це, європейські країни не бачать іншого виходу, крім як ввести жорсткий карантин знову.

В яких випадках в Україні будуть вводити повний локдаун

Основний критерій, за яким той чи інший населений пункт або навіть область може потрапити під локдаун, - це повна заповнюваність ліжок. Також будуть братися до уваги темпи поширення вірусу і кількість тестувань на добу.

Які області під загрозою повного локдауна

Найгірша ситуація із завантаженістю лікарень пацієнтами з COVID-19 за станом на 4 листопада складається в Полтавській (90,5%), Житомирській (83,5%), Івано-Франківській (81,0%) і Херсонській (74,9% ) областях.

За останню добу найбільше заражених виявили в Києві (856 випадків), Харківської (850 випадків), Донецькій (636 випадків), Одеській (547 випадків) і Хмельницькій (511 випадків) областях.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні оновили карантинні зони. Новий поділ областей вступив в силу з понеділка, 2 листопада.