RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Нагадує Італію навесні: у Харкові б'ють на сполох через складну ситуацію з коронавірусом

В Україні з кожним днем погіршується ситуація з поширенням коронавірусу - так, за минулу добу виявили 9721 новий випадок COVID-19. В деяких регіонах країни епідемія набуває загрозливих масштабів: в Харкові хворі з коронавірусом вже стають в черги за киснем.

Про це пише "Обозреватель".

Харків і Харківська область тривалий час очолюють тривожний рейтинг регіонів з найбільшим числом виявлених випадків коронавірусу - як і в багатьох містах України, там не вистачає кисню для лікування хворих. Пацієнти з COVID-19 шикуються в черги, чекаючи, коли звільниться ліжко з киснем.

Приміром, в приймальному відділенні обласної інфекційної лікарні в очікуванні місця в палаті людям дають подихати киснем із концентратора, поки звільниться місце в палаті, де є так звані стаціонарні кисневі точки.

Для найважчих хворих швидкі годинами шукають вільне місце у харківських лікарнях, а тим часом бізнесмени розпродають дефіцитні кисневі концентратори за завищеною ціною.

Ситуація в місті зараз нагадує Італію навесні, коли за те, щоб подихати рятівним киснем, людям доводиться буквально шикуватися в чергу.

Як повідомляв "Апостроф", глава МОЗ Максим Степанов заявив, що медикам доведеться активувати протоколи медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги хворим з великими шансами на виживання, коли кількість хворих, які потребують госпіталізації, перевищить кількість інфекційних ліжок, а медиків для обслуговування пацієнтів не буде.