RU  UA

Він нам нічого не дав: імунолог жорстко оцінив адаптивний карантин в Україні

Адаптивний карантин, який діяв в Україні з весни, нічого не дав в плані мінімізації жертв Covid-19 і захисту найбільш уразливих категорій населення.

Про це в ефірі Апостроф Live розповів лікар-імунолог, доктор медичних наук Андрій Волянський.

"Природно, що люди хворіють і вмирають, тому потрібно ці жертви мінімізувати, а це не робиться. Ми граємо вже півроку в зірницю, ми розфарбували країну, і що далі? Що нам дав адаптивний карантин? Нічого не дав. Потрібно в першу чергу захищати не всіх, а вразливих, тобто групи ризику. А дітям і молодим людям рано чи пізно все одно доведеться перехворіти ", - сказав він.

Імунолог додав, що інформація, яку дає глава МОЗ Максим Степанов останнім часом - негативна і говорить про бездіяльність.

"Що ми чуємо від міністра в останні дні. У нас зі слів того ж міністра виявляється, що кількість ліжок з киснем - це менше половини сьогоднішнього ковідного фонду. Концентраторів мало, вакцини найближчим часом не буде. Ніяк не проводиться робота з категоріями ризику. Тобто вся інформація, яку озвучує той же міністр, є негативною і каже про бездіяльність ", - констатував Волянський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Реальних 40 тисяч заражень за добу - це нормальний процес - лікар-імунолог Андрій Волянський.