RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні проведуть радіодиктант національної єдності: коли і де слухати

У понеділок, 9 листопада, в Україні пройде радіодиктант національної єдності.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці "ХХ Ювілейний радіодиктант національної єдності".

Диктант вже традиційно відбудеться в День української писемності та мови. На цей раз його підготовкою займалися три фахівці: текст готував письменник і видавець Іван Малкович, науковим консультантом стала доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко, читати диктант буде актриса Римма Зюбіна.

Спецпроект, організований "Суспільним", стартує о 09:00. Спочатку ведучі розкажуть історію диктанту і дозволять всім бажаючим підготуватися до написання. Сам же радіодиктант почнеться о 09:15.

Трансляція відбудеться:

  • радіо - "UA:Українське радіо", "UA:Радіо Культура";
  • телебачення - "UA:Перший", "UA:Культура" і регіональне громадське телебачення;
  • інтернет - YouTube-канал і Facebook-сторінка "UA:Українське радіо".

Написаний текст можна відправити протягом доби. Паперові листи потрібно відправити за адресою: м Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати направлення був не пізніше 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на електронну пошту [email protected].

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було передати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять 9 листопада на сайті ukr.radio.

Текст диктанту оприлюднять на сайті "UA: Українське радіо" 11 листопада в 11:00. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Надіслані роботи перевірить спеціальна професійна комісія. Ті, хто написав диктант без помилок, отримають подарунки від партнерів проекту. Результати оголосять протягом 1-2 місяців в залежності від кількості отриманих листів.

Також читайте матеріал "Апострофа": "Ініціатива 16 липня": як можна побудувати нову об'єднану Україну.