RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

СБУ затримала всіх учасників угруповання, яке підривало мости на Донбасі: відео

СБУ затримала всіх учасників диверсійної групи "Бергмана", яка у 2014 році підірвала 5 мостів на Донбасі і ще 4 замінувала.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Найактивнішою, серед створених у 2014 році, була терористична група, на чолі з Валерієм Бергманом під позивним "Німець". Вона складалась з 8 осіб – переважно місцевих мешканців.

Спецоперація СБУ тривала протягом 2019-2020 років, під час якої встановили всіх учасників терористичного угрупування та ліквідували їхні схрони з вибухівкою, гранатами і зброєю.

Правоохоронці затримали Бергмана під час спецоперації СБ України та Нацполіції у вересні 2019 року поблизу Лисичанська. Протягом 5-ти років він переховувався у лісах та покинутих дачах на підконтрольній українській владі території.


Протягом 2019-2020 років оперативники спецслужби затримали вісім активних учасників . Останнім українському правосуддю передано диверсанта, якій шість років переховувався в Росії, та був затриманий після в’їзду в Україну. Уникли відповідальності лише двоє учасників групи, їх було ліквідовано.

Як повідомляв "Апостроф", двох бойовиків з банди "Німця" затримали в квітні цього року. Ватажка банди, Валерія Бергмана, затримали у вересні 2019 року. Після затримання він здав українським силовикам всю інформацію про діяльність своїх "підопічних".