RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

В Україні впіймали диверсанта ЛНР з банди "Німця", що підривала мости на Донбасі: фото

Служба безпеки України затримала колишнього учасника диверсійної групи терористичної організації "ЛНР", причетного до підриву кількох мостів на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними попереднього слідства, в червні-липня 2014 року житель Сєвєродонецька входив до складу диверсійної "групи Бергмана" ("Німця"). Саме це угруповання підірвало п'ять мостів в Луганській і Донецькій областях, ще чотири - замінували. Протягом 2018-2020 років були затримані кілька активних учасників групи і ліквідовано кілька закладених ними схронів.

Одному з диверсантів вдалося втекти. Він шість років переховувався від українського правосуддя в Росії. Співробітники спецслужби встановили, що зловмисник планує прибути до Луганської області у приватних справах, і затримали його після приїзду в Україну.

Колишньому бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, він перебуває під арештом.

Як повідомляв "Апостроф", двох бойовиків з банди "Німця" затримали в квітні цього року. Ватажка банди, Валерія Бергмана, затримали у вересні 2019 року. Після затримання він здав українським силовикам всю інформацію про діяльність своїх "підопічних".