RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Названо термін появи в Україні вакцини від коронавірусу

Вакцина від коронавірусу масово почне надходити до країн, зокрема й до України, наприкінці весни чи на початку літа 2021 року. Таку заяву зробив керівник експертної групи з питань імунопрофілактики МОЗ Сергій Литовка.

Про це він розповів у коментарі Суспільному.

За словами Литовки, у світі є близько 150 потенційних вакцин, але жодна з них офіційно не зареєстрована. Відповідно до найбільш оптимістичного прогнозу ВООЗ, масово вакцина зможе поставлятися в інші країни орієнтовно у травні-червні 2021 року.

"Вакцин, які дійшли до третьої стадії випробовування, є близько десяти. Частина цих вакцин майже готова до виробництва. Певні виробники заявлять про потенційно високу ефективність своїх вакцин. Але станом на сьогодні жодна вакцина не зареєстрована і не готова для застосування", - уточнив він.

Чиновник також зазначив, що Україні найвигіднішим буде отримання вакцини від COVID-19 в межах програми COVAX, оскільки в такому випадку її вартість буде суттєво нижчою.

Як повідомляв "Апостроф", 10 листопада українські лікарні почали одержувати призначений для лікування коронавірусної інфекції препарат "Ремдесивір", про закупівлю якого раніше повідомляли в Міністерстві охорони здоров'я.