RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Нові MacBook, macOS 11 та інше: фото і характеристики гаджетів, презентованих Apple

У вівторок, 10 листопада, компанія Apple провела онлайн-презентацію, на якій було представлено нові гаджети і нову операційну систему macOS 11.

Які саме новинки було показано, стало відомо з трансляції на YouTube-каналі компанії Apple.

Першою представленою новинкою став процесор M1 виробництва Apple.

Процесор включає в себе 8 ядер, чотири для високого навантаження і чотири для енергоефективного. Обчислювальна потужність досягає 2.6 терафлопс.

Чіп виконаний по 5-нанометровим технологічним процесом і включає в себе деякі компоненти, які раніше розміщувалися на материнській платі.

Відразу після оновлення всі програми від Apple будуть оптимізовані для роботи з новим процесором і матимуть один виконуваний файл для свого фірмового чіпа і процесорів Intel. Старі програми на нових чіпах будуть працювати в середовищі емуляції Rosetta 2.

Чіп M1 разом з фірмовим ПО дозволить комп'ютерам моментально виходити з режиму сну і запускати додатки, як на iPhone або iPad.

Наступною пройшла презентація нового комп'ютера MacBook Air.

Завдяки новій начинці вдалося домогтися в 3.5 рази більшої продуктивності процесора і в 5 разів більш швидкої обробки графіки. Таким чином новий MacBook Air буде швидшим, ніж 98% Windows-ноутбуків.

Ноутбук буде гранично тихим, оскільки енергоефективний процесор дозволив розробникам відмовитися від активного охолодження.

Вражає час автономної роботи - 15 годин при середньому навантаженні і приголомшливі 18 годин при перегляді відео.

Другим комп'ютером, який показали на презентації, став Mac mini.

Також було представлено нову версію операційної системи Apple для персональних комп'ютерів macOS 11 або macOS Big Sur.

Її першою очевидною особливістю стала оновлена док-станція. Іконки додатків виробника, встановлені в системі, нагадують значки додатків на iPhone і iPad - Apple також вирішила використовувати квадрати із закругленими кутами. Фон під док-станцією в комп'ютері розмивається, як на телефоні і планшеті.

В меню налаштувань все, як раніше, - одне вікно, повне значків, хоча і оновлених, що вказують на певні розділи. Залишилося все, що було в попередніх версіях, включаючи Домашню бібліотеку, яка дозволяє дивитися фільми та серіали, вручну додані в бібліотеку TV.app на Apple TV.

Як повідомляв "Апостроф", 13 жовтня, компанія Apple провела онлайн-презентацію, на якій представила нові смартфони iPhone 12, а також кілька інших новинок.