RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Введення в Україні карантину вихідного дня: Шмигаль пояснив, яку компенсацію отримає бізнес

Для підтримки підприємців під час посиленого карантину вихідного дня в Україні буде відновлено і розширено програми підтримки бізнесу.

Про це написав на своїй Facebook-сторінці прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами керівника уряду, влада розуміє, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу. Тому в Україні будуть введені і розширені такі програми підтримки бізнесу, що передбачають:

  • компенсацію частини зарплат працівників у зв'язку з простоєм виробництва. Це програма по частковому безробіттю, завдяки якій навесні-влітку вдалося зберегти більше 450 000 робочих місць;
  • виплати на дітей для сімей підприємців, які діяли навесні цього року;
  • механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв'язку з карантином вихідного дня (разом з Торгово-промисловою палатою).

Також Денис Шмигаль нагадав, що в середу, 11 листопада, з ініціативи Міністерства охорони здоров'я України буде Розглянуто зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня. Повний перелік обмежень на засіданні уряду представить міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Як повідомляв "Апостроф", карантин вихідного дня, який планують ввести в уряді, буде менш ефективним, ніж повний локдаун.