RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Кабмін розглядає введення карантину вихідного дня в Україні: онлайн трансляція

У середу, 11 листопада, Кабінет міністрів проводить засідання, на якому вирішується питання про введення в країні карантину вихідного дня, проти якого сьогодні протестували підприємці під будівлею уряду в Києві, а також в інших українських містах.

Трансляція засідання ведеться на каналі Кабміну на відеохостингу Youtube.

Посилення карантину було ініційовано Міністерством охорони здоров'я через збільшення кількості хворих коронавірусною інфекцією. Нові обмеження передбачають, що у вихідні дні, тобто суботу та неділю, починаючи з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, будуть працювати виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції, ветеринарні аптеки.

Напередодні засідання прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що уряд готовий підтримати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. Будуть розширені і відновлені такі програми підтримки:

  • компенсація частини зарплат працівників у зв'язку з простоєм;
  • програма портфельних гарантій, яка повинна запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою);
  • можливість застосування механізму визнання "карантину" вихідного дня "форс-мажорною обставиною (обмовляється з Торгово-промисловою палатою).
  • продовження реалізації програми доступних кредитів "5-7-9", яка дозволяє отримати кредитні канікули для бізнесу. Тобто мова йде про рефінансування існуючих позик фактично під 0%.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні станом на ранок 11 листопада в лікарнях перебувають 28 564 пацієнта з підтвердженим діагнозом COVID-19.