RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У МОЗ назвали головні симптоми легкої форми коронавірусу

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов головним симптомом легкого протікання COVID-19 назвав температуру до 38 градусів, яка знижується при прийомі жарознижувальних засобів.

Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу в середу, 11 листопада.

Крім температури, яка піддається зниженню за допомогою медпрепаратів, міністр назвав ще кілька симптомів, які вказують на легкий перебіг хвороби.

"Характеризується легким перебігом нежитю, кашлю, без ознак дихальної недостатності (утруднене дихання, збільшення частотності дихальних рухів), відсутністю шлунково-кишкових проявів, змін психічного стану", - перерахував ознаки Максим Степанов.

Однак, Степанов не радить особисто приймати рішення про домашньому лікуванні. Необхідність госпіталізації повинен визначити сімейний лікар, який зобов'язаний проводити постійний моніторинг стану хворого і його контактних осіб.

Як повідомляв "Апостроф", медики з Массачусетської лікарні (США) заявили, що коронавірусна хвороба може затягнутися у деяких пацієнтів, тоді у заражених виступає шкірний висип, який не проходить місяцями.