RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Чотири пенсії за добу: скільки коштує лікування від коронавірусу в "Феофанії"

Лікування коронавірусу Covid-19 у клініці "Феофанія", де перебуває президент України Володимир Зеленський,коштує 7800 грн за добу (це більше ніж 4 мінімальні пенсії, розмір якої зараз 1712 грн). В цю суму входить усе лікування за протоколом. Але кладуть туди лише людей у найважчому стані і зараз місць немає. Коли у клініки з'явиться можливість приймати нових пацієнтів – невідомо.

Про це "Апострофу" повідомили в контакт-центрі клініки. Однак назвати точну кількість місць для хворих на коронавірус пацієнтів не змогли.

Відповідно до протоколу, пацієнт розміщується в окрему палату. Пацієнти з підтвердженим COVID-19 можуть розміщуватись в одній палаті.

Консультація терапевта вищої категорії обійдеться в 440 грн ,консультація інфекціоніста вищої категорії – 460 грн. Дорожче коштують консультації спеціалістів з науковими званнями. Бакпосів бронхіального змиву – одне з перших досліджень –обійдеться в 255 грн.

Визначення КОС, рН та газів крові з допомогою автоматичного аналізатора (згідно з протоколом, треба провести визначення газів артеріальної крові для оцінки індексу оксигенації) – 150 грн.

Визначення білірубіну у крові коштує 17 або 25 грн, залежно від методу. Глюкозу в крові теж можуть визначити за 10 чи 20 грн. Прокальцитонін визначать за 325 грн, а активність гамма-глутамінтрансферази в сироватці крові за 21 грн. Однак не варто розслаблятися – це вартість лиш разових аналізів, а протокол лікування рекомендує їх робити постійно. Біохімічний аналіз крові тут складається з 8 пунктів загальною вартістю 138 грн. Невідомо, які з них важливі під час лікування коронавірусу, але такий аналіз треба здавати щодня.

Добовий моніторинг артеріального тиску коштує 300 грн. Довготривалий моніторинг ЕКГ коштує 575 грн. Також в протоколі вказано, що необхідна пульсоксиметрія- визначення рівня кисню в крові, якої у переліку платних послуг немає.

Розміщений на сайті перелік цін не включає прописані в протоколах високопотокову назальну канюлю, неінвазивну вентиляцію легень і рекруітмент-маневр та прон-позицію. Відповідно до підрахунків, процедури коштуватимуть близько 1230 грн щодня – без врахування консультацій лікарів та ЕКГ та іншого специфічного лікування.

При чому, у Феофанії використовують препарати Ремдесивір і Лопінавір з Ритонавіром. Жоден із цих препаратів не є ефективним при коронавірусі і не зменшує смертність від нього.

Відзначимо, що мінімальний розмір пенсії в Україні становить 1712 грн, це майже чверть добового лікування у Феофанії, де лікується президент Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗМІ повідомили, що коронавірус підхопила прес-секретар Зеленського Юлія Мендель, але вона це поки ніяк не прокоментувала.