RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

"Це фарс на здоров'ї людей": Степанов різко відреагував на "бунт" проти карантину

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов відреагував на відмову мережі торгових центрів "Епіцентр" дотримуватися карантину вихідного дня.

Про це Степанов заявив на брифінгу у МОЗ.

"Вчора на засіданні уряду було ухвалено рішення щодо запровадження в Україні "карантину вихідного дня". І скажу вам відверто, мене просто обурив пост у соціальних мережах від "Епіцентру". Як там було? Продовжуємо п'ятницю 72 години. Хочете покуражитися? Хочете робити фарс на здоров'ї людей? То якщо хочете покуражитися - поїхали зі мною в реанімацію! Покуражтесь перед людьми, які помирають кожного дня. Покуражтеся перед людьми, в очах яких єдине: "Допоможіть, будь ласка"! Покуражтесь перед лікарями, які кожного дня роблять усе, щоб зберегти життя людей. Лікарі й медичні сестри, які борються за життя кожної людини, зі сльозами на очах, коли їм не вдається врятувати ту чи іншу людину - особливо коли це молода людина. Такий вам кураж потрібен?" - поцікавився Степанов.

Міністр заявив, що буде відповідь зі сторони уряду, адже, це неприйнятно у наш час, коли в країні пандемія коронавірусу, щодня помирають люди, а у "Епіцентрі" на цьому, практично, зробили маркетингову акцію.

У прес-службі "Епіцентру" відповіли, що вони не отримали офіційної постанови Кабміну.

"Як тільки ми її отримаємо, вивчимо і тоді ми оприлюднимо позицію, як працює "Епіцентр". Наразі ми такої позиції не маємо. Поки є тільки інформаційні повідомлення, але нам треба побачити документ", - сказали у прес-службі, передає РБК-Україна.

Нагадаємо, в середу, 11 листопада, Кабінет міністрів підтримав введення карантину вихідного дня в Україні з 14 листопада.

Стало відомо, що в Україні карантин вихідного дня триватиме до кінця 2020 року.